Păreri Volkswagen T-Cross

Ultima actualizare la data de 10 mai 2024

Info și istoric:

VW T-Cross este un vehicul din clasa Suv-urilor subcompacte dezvăluit în anul 2018. Are la bază platforma MQB A0 și a fost lansat oficial în anul 2019. Este cel mai mic SUV din gama Volkswagen, fiind mai mic decât modelul T-Roc. T-Cross este o continuare a proiectului anulat de SUV mic pe nume VW Taigun ce a fost anunțat în anul 2012. La testele de siguranță Euro NCAP a obținut 5 stele, având o siguranță pentru adulți de 97% și pentru copii de 86%. VW T-roc se regăsește sub forme diferite în țări precum Chile, Columbia sau China. În China este comercializat sub numele de VW Tacqua iar în India sub numele de VW Taigun. T-Roc se vinde destul de bine în Europa, urmată de Chna, Brazilia și Mexic. Volkswagen T-Roc este dotat cu motorizări de mică capacitate, cel mai mare motor având 1.6 litri. Pe benzină regăsim motoare precum 1.0 litri, 1.4 litri, 1.5 litri, 1.6 litri iar pe disel doar 1.6 litri. Ca transimie pe T-Roc, regăsim cutia manuală cu 5 viteze, 6 viteze sau cutie de viteze automată cu 6 rapoarte sau 7 rapoarte de tipul DSG. T-Roc este o mașină perfectă pentru oraș datorită dimensiunilor reduse și motorizării de mici dimensiuni, asta asigură parcări ușoare și consum redus de combustibil.

Este VW T-Cross o mașină fiabilă? Conform unor teste în 2021 a ieșit pe locul 20 din 30 de modele. Mașinile de la Skoda și Seat s-au descurcat mult mai bine la capitolul fiabilitate.

Este recomandat VW T-Cross? Per total T-Cross este un model practic cu consum redus de combustibil, sigur și confortabil.

Este VW T-Cross un model eficient la consum? Având în vedere că este un model ușor și cu motorizări mici, T-Cross este destul de eficient pe partea de consum.

Ce platformă are la bază VW T-Cross? T-Cross este bazat pe platforma lui Polo dar cu toate aceestea este puțin mai lung și mai înalt. În comparație cu VW Polo are un design aparte și alte funcționalități.

Producător Volkswagen
Dată începere producție: 2018
Țări asamblare: Spania, Brazilia, China, India
Clasă: SUV Sub-compact
Modele: T-Cross

PRO:

Practic și dimensiuni reduse.

Ușor de condus și consum redus de combustibil.

Spațios și bine echipat pentru gama lui.

Contra:

Anumite materiale din interior sunt din plastic mai puțin calitativ.

Puțin mai scump în comparație cu unele modele competitoare.

Probleme, în funcție de model:

Fiind un model relativ nou, nu s-au constat încă mari probleme.

Date tehnice și modele:

Volkswagen T-Cross
2019 – SUV
Putere : de la 95 la 150 CP | Dimensiuni: 4108 x 1760 x 1584 mm

sursă date: auto-data.net

Consum:

Consumul variază în funcție de an/capacitatea motorului/numărul de cai putere. Consumul mixt de combustibil în condiții normale de mers, la 100 de km este de: Motorul de 1.6 TDI de 95 cp are un consum combinat de 4.2 litri.

Competitori și Alternative:

 • Seat Arona
 • Skoda Polar
 • Audi Q2
 • Citroen C3 Aircross
 • DS3 Crossback
 • Peugeot 2008
 • Ford EcoSport
 • Nisan Juke
 • Hyundai Kona
 • Kia Stonic
 • Renault Captur
 • SsangYong Tivoli

Pagina oficială Volkswagen T-Cross, click aici.

One comment

 1. Exteriorul este dragut dar interiorul nu straluceste. Este o masina accesibila si placut de condus. Imi place ca are un consum redus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *