Noul Model de Kia Sportage

Ultima actualizare la data de 5 februarie 2022

Kia a modificat întreaga linie a acestui model iar noul Sportage arată diferit. Partea frontală pare mai furioasă prin farurile expuse. Interiorul arată și el bine, unul chiar luxos din ce apare în imagini. O navigație mare acompanizează grilele de ventilație cu un design modern. Noua versiune este prima care a fost construită pentru piața europeană în cei 28 de ani de când este fabricat acest model. Se pare că europenii au început să aprecieze modelul Sud Corean iar compania a dezvoltat această versiune europeană. SportAge reușește să uimească prin aspectul său modern dar nu duce lipsă nici de dotări și opțiuni de ultimă generație precum cele de siguranță, infotainment sau impact vizual instant.

Această ultimă generație a fost prezentată inițial pe 8 iunie 2021 iar specificațiile în următoarea lună. Sportage este echipată cu funcția Terrain Mode care se va adapta în funcție de condiiții precum zapadă, noroi sau nisip. Sportage este de asemenea echipată cu controlul tracțiunii electrice pentru confort sporit. Ca sistem de siguranță putem spune că beneficiază de frână de urgență, navigație augmentativă cruise control, lane assist etc.

Prețul de pornire al unui Kia Sportage de nou pornește de la 25.917 euro dar împreună cu programul Rabla și programul Remat Kia poate ajunge să ponrească de la 22.886 euro. Ca motorizări regăsim o gamă variată de motoare pe benzină și motorină precum motorul de 1.6 litri T-GDI și 1.6 litri DSL în mai multe configurații de tracțiune și transmisii precum manuale sau automate. Versiuni precum hybrid, plug-in hybrid și mild hybrid sunt de asemenea disponibile.

Versiunea pentru SUA și Canadă este mai mare ca dimensiuni și a fost anunțată pentru prima dată în Octobmrie 2021. Este produsă în SUA, mai exact Georgia, nefiind importată din Corea de Sud. Beneficiază de asemenea de motorizări hybride precum combinația motorului T-GDI cu un motor electric ce împreună au o putere de 226 cai putere, autonomie de 800 km și tracțiune față sau integrală cu diferențial blocabil.

Modelul european este ceva mai mic față de versiunea standard și a fost anunțat în Septembrie 2021.

Ce părere aveți despre noul Kia Sportage?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *