Ce mașini se depreciază mai mult sau mai putin

Ultima actualizare la data de 2 iunie 2022

Compania Carvertical a publicat recent un raport cu cele depreciate mărci auto. Raportul conține 11 producători, listați în funcție de procentajul deprecierii.

Depreciere = Devalorizare, definiție conform dex: „Depreciere monetară = scădere a puterii de cumpărare a unei monede, cauzată de inflație sau de reducerea volumului de bunuri oferite spre vânzare.”

 1. Chrysler – amortizare maximă de 96.8%.  Modelele producătorului american Chrysler are cea mai mare rată de depreciere conform raportului. Despre Chrysler: Chrysler este o companie americană cu sediul în Auburn Hills, Michigan. Compania a fost fondată în anul 1925 de către Waler Chrysler pornind de la vechea companie Maxwell Motor Company. Chrysler este subsidiară a grupului Stellantis.
 2. Audi – Pe locul secund se află compania Audi cu o amortizare maximă de 96.2%.Despre producător:  Audi a fost înființat în anul 1909 și face parte din grupul Volkswagen. Este unul dintre cei mai importanți producători de automobile de lux din lume. Cele mai populare modele de Audi sunt: A3, A4, Q3, A1, Q2, A6, A7, A8, Q5.
 3. Seat – Seat ocupă al trei-lea loc cu o amortizare maximă de 95.8%. Despre producător: Seat este o companie producătoare de automobile cu sediul central în Spania. Compania este deținută de grupul Volkswagen din anul 1990. Compania a fost fondată în anul 1950 ca producător de mașini al grupului Fiat. Cele mai populare modele Seat sunt: Ibiza, Leon, Sportstourer, Arona, Ateca și Tarraco.
 4. Skoda – Locul al patru-lea este deținut de Skoda cu o amortizare maximă de 95%. Skoda a fost fondată în anul 1985, în Cehia, fiind una dintre cele mai vechi companii din lume producătoare de automobile. Este deținută de grupul Volkswagen din anul 1991. Cele mai populare modele Skoda sunt: Octavia, Fabia, Superb, Kamiq, Enyaq.
 5. Infiti – Producătorul japonez se află pe locul a cinci-lea cu o amortizare maximă de 94.7 %.Despre producător: Infitini este deținut de grupul Renault-Nissan și comercialiează automobile de lux. Compania a fost înființată în anul 1989 în Japonia și are sediul la Hong-Kong.
 6. Subaru – Compania japoneză producătoare de automobile are un scor de amortizare maximă de 94.4%. Compania a fost înființată în Japonia în anul 1953. Modelele de după 1996 beneficiază de tracțiunea 4×4. Modele Subaru populare: Forester, XV Crosstrek, BRZ, Impreza, Legacy, Outback, Levorg și Ascent.
 7. Volvo – Compania Suedeză are un grad de amortizare maximă de 94.3%. Despre producător: Producătorul a fost fondat în anul 1927 în Suedia. Volvo este deținut de către grupul chinez Geely din anul 2010 fiind cumpărat de la Ford pentru 1.5 miliarde dolari. Modele populare Volvo: XC90, XC 60, XC40, S90, S60.
 8. Alfa Romeo – Producătorul italian are o rată de amortizare maximă de 94.2%. Despre producător: Compania a fost fondată în anul 1910 în Italia și este deținută de grupul Fiat care la rândul lui face parte din grupul Stellantis. Modele populare Alfa Romeo: Giulietta, Giulia, Stevio, 159 etc.
 9. Volkswagen – Cu o rată de amortizare maximă de 94.1%, Volkswagen se află pe locul nouă în clasament. Despre producător: Volkswagen este unul dintre cei mai mari producători globali de automobile. VW a fost fondat în Germania în anul 1937. Modele populare Vokswagen: Golf, Passat, Polo, Touareg, Tiguan.
 10. Mazda – Cu un scor de amortizare maximă de 94.0%, Mazda ocupă locul 10. Despre companie: Companie japoneză fondată în anul 1920. Modele populare Mazda: Mx-30, Mazda 2, Mazda 3, Mazda 6, Mazda Cx-30, Mazda Cx-5, Mazda Mx-5.
 11. BMW – Compania nemțească are un scort de amortizare maximă de 93.8%. Despre BMW: Compania a fost înființată în anul 1916 ân Germania cu sediul central la Munchen. Modele populare BMW: Seria 3, Seria 5, Seria 7, X3, X5, X6, Seria 1, Seria 2, modelele M etc.

Un clasament cu producători care se află la polul opus, cu cea mai mică depreciere:

 • Porsche – 64.4% depreciere.
 • Jeep – 84.4% depreciere.
 • Mini – 85.5% depreciere.
 • Land Rover – 86.3% depreciere.
 • Jaguar – 86.7% depreciere.
 • Isuzu – 87.8% depreciere.
 • Hyundai – 88.4% depreciere.
 • Mitsubishi – 88.5% depreciere.
 • Toyota – 88.7% depreciere.
 • Lexus – 89.0% depreciere.

One comment

 1. Pur si simplu vreau sa spun ca articolul tau este la fel de uimitor. Claritatea postarii tale este pur si simplu spectaculoasa si as putea presupune ca esti un expert in acest subiect. Bine, cu permisiunea dvs., permiteti-mi sa va iau feedul pentru a fi la curent cu postarea viitoare. Multumesc un milion si va rugam sa continuati munca placuta.|

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *