Păreri Tesla Model Y

Ultima actualizare la data de 10 mai 2024

Info și istoric:

Tesla Model Y este un automobil electric de tip crossover compact produs de către compania americană Tesla începând cu anul 2020. Modelul a fost prezentat publicului în Martie 2019 iar producția sa a înceeput în Ianuarie 2020 la fabrica din Fremont. Tesla Model Y are la baza platforma lui Model 3 de tip sedan și împarte aproximativ 75% din piese cu acesta. Are un interior și un tren de rulare similar cu Model 3. Model Y oferă ca opțional varianta cu șapte locuri prin al trei-lea rând de scaune. Există patru planuri de rulare și configurații pentru model Y și anume: Standard Range Real-Wheel Drive, Long Range Real-Wheel Drive, Long Range with Dual Motor All-wheel Drive adică cu tracțiune integrală și Performante cu motor dual și tracțiune integrală. Tesla Y a obținut cinci stele la capitolul siguranță, fiind o mașină sigură cu o structură rigidă. Greutatea modelului Y este de 1995 kg.

Prețul de nou în anul 2022 pentru Tesla Y este de aproximativ 66.990 euro pentru varianta Model Y Long Range și aproximativ 70.970 pentru varianta Y Performance. Automia pentru modelul Long Range este 533 km, viteza maximă de 217 km oră și accelerație de la o la 100 km în cinci secunde. Versiunea Y Performance asigură o viteză maximă de 250 km pe oră și o accelerație de la 0 la 100 km pe oră în 3.7 secunde. Tesla Y beneficiază de versiunea Autopilot avansat cu: navigare cu autopilot, schimbare automată a benzii, parcare automat, summon, smart summon. Prețul acestei opțiuni este de 3800 euro. Funcția de capabilitate Full Self Drinving cu toate funcțiile autopilotului de bază, autopilotului avnsat și controlul privind semafoarele și indicatoarele de stop poate fi adăugată pentru 7500 euro.

Interiorul lui Model Y este unul premium iar ca funcționalități se remarcă prin: scaune față reglabile electric, scaune față/spate încălzite, sistem audio premium, proiectoare ceață led, sistem Hepa de filtrare a aerului etc. Sistemul audio premium include 13 boxe, 1 subwoofer și 2 amplificatoare.

Tesla Model 3 vs Tesla Model Y ? Tesla Model 3 câștigă la capitolul autonomie, performanșă și preț de achiziție. În schimb dacă vrei interior mai mare și un autoturism de tip Suv, puteți alege Model Y.

Producător Tesla
Dată începere producție: 2020
Țări asamblare: Sua, China, Germania
Clasă: Suv, Crossover compact
Modele: Model Y

PRO:

Autonomie și performanțe.

Versiune cu șapte locuri și spațiu optim.

Siguranță.

Contra:

Vizibilitate interioară redusă.

Probleme, în funcție de model:

S-au raportat probleme legate de: touchscreenul se oprește, probleme cu încărcarea, alarma se oprește aleatoriu, nu pornește, nu se oprește, nu se conectează la wi-fi, nu se updatează, nu se descuie etc. sursa probleme, aici.

Date tehnice și modele:

Tesla Model Y
2020 – SUV, Crossover
Putere : de la 204 la 534 CP | Dimensiuni: 4751 x 1921 x 1624 mm

sursă date: auto-data.net

Autonomie:

Autonomia Tesla Model Y este de 533 km.

Competitori și Alternative:

 • VW ID. 4
 • Skoda Enyaq
 • Audi Q4 e-tron
 • Hyundai Ioniq 5
 • Kia EV6
 • Polestar 2
 • Volvo XC40 Recharge
 • Ford Mustang Mach-E GT
 • BMW iX3
 • Jaguar I-Pace

Pagina oficială ,click aici.

One comment

 1. Dai un ban dar stai în față. Nu se compară cu nici o mașină electrică momentan ca tehnologie. Parcă este tehnologie extraterestră! Performanță, confort, dotări, eleganță etc. Nota 10!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *