Info și istoric:

Dacia Jogger este un autoturism de tip Compact MPV produs de către compania Dacia, membră a grupului Renault. Modelul se fabrică începând cu anul 2021 în România, Mioveni. Este succesorul modelului Logan MCV și Lodgy. Jogger are la bază platforma din a treia generație de Dacia Logan. Dacia Jogger se poate configura în versiune cu cinci sau șapte locuri. În anul 2023, o versiune hybridă va fi disponibilă și va fi primul model din gama Dacia cu motorizare hybridă. Jogger este recunoscută ca o mașină practică, spațioasă, fiabilă și cu un consum redus de carburant. Este destinată celor care doresc un autoturism spațios atât pentru excursii, o familie numeroasă sau diferite afaceri. Versiunile disponibile sunt: Esential în cinci locuri, Esential în șapte locuri, Expression în cinci locuri, Expression în șapte locuri, Extreme în cinci locuri, Extreme în șapte locuri și Extreme+ cu șapte locuri.

Dacia Jogger a primit motorizări pe benzină de 1.0 litri turbo cu 100 cai putere, 1.0 littri turbo cu 110 cai putere și 1.5 diesel. Ca transmisie regăsim cutie manuală în șase rapoarte și cutie automată CVT. Dacia Jogger are un preț de pornire de aproximativ 15.890 euro și poate crește în funcție de configurația dorită, fiind disponibile peste 60 de tipuri de configurații. Jogger beneficiază de sisteme de siguranță și asistență pentru șofer precum: senzori de parcare, cameră retrovizoare, sistem de avertizare pentru unghiul mort, sistem activ de frânare în situații de urgență, asistență la pornirea în rampă, cruise control, faruri automate, ștergătoare automate etc. Volumul portbagajului este de până la 2094 de litri.

Siguranță Dacia Jogger. Dacia Jogger a primit o stea la testele de siguranță Euro Ncap din 2021. Modelul testat fiind Dacia Sandero Stepway 1.0TCe, LHD.

Producător Dacia
Dată începere producție: 2021
Țări asamblare: România
Clasă: MPV
Modele: Jogger I

PRO:

Spațiu interior optim.

Preț redus de achiziție.

Consum redus de combustibil.

Costuri de întreținere reduse.

Contra:

O stea la testele de siguranță Euro Ncap.

Probleme, în funcție de model:

S-au raportat probleme legate de: în curs

Date tehnice și modele:

Dacia Jogger
2021 – MPV
Putere : de la 91 la 110 CP | Dimensiuni: 4547 x 1784 x 1632 mm

sursă date: auto-data.net

Consum:

Consumul variază în funcție de an/capacitatea motorului/numărul de cai putere. Consumul mixt de combustibil în condiții normale de mers, la 100 de km este de: Motorul pe benzină de 1.0 TCi cu 101 cai putere are consum mixt de 6 litri la 100 km.

Competitori și Alternative:

  • Volkswagen Touran
  • SEAT Alhambra
  • Renault Grand Scenic
  • Ford S-Max
  • Volkswagen Sharan
  • Ford Galaxy
  • Citroen Berlingo
  • BMW 2 Series Gran Tourer
  • Peugeot Rifter
  • Opel Combo Life

Pagina oficială ,click aici.