Info și istoric:
Opel Crossland este un autoturism de tip Suv Crossover Subcompact produs de către compania germană Opel începând cu anul 2017. În Marea Britanie este comercializat sub numele de Vauxall Crossland. Autoturismul a fost expus la data de Martie 2017 la salonul auto Geneva Motor Show. Odată cu lansarea acestui model, producția de Opel Meriva s-a oprit. Modelul este produs la fabrica Opel din Zaragoza, Spania. Are la bază o versiune modificată a platformei PF1 a grupului PSA pe care o întâlnim și la autoturisme precum Citroen C3 Picaso și Peugeot 2008. În anul 2020, Opel CrossLand X a primit un facelift și apoi a fost denumit sub numele de Crossland, renunțând la X. Modelul are un preț de pornire de aproximativ 21.311 euro în anul 2022 dar poate crește în funcție de configurația aleasă. Variantele ce pot fi configurate sunt: Edition, Elegance și GS Line. Versiunea GS Line fiind cea mai scumpă.
Fiind un autoturism relativ ușor, beneficiază de motorizări de mică capacitate. Pe benzină regăsim motoare de 1.2 litri iar pe motorină de 1.6 litri. Transmisiile disponibile sunt: cutie manuală în cinci și șase rapoarte și automată în șase rapoarte. Modelul este comercializat și sub numele de CrossLand X. În Martie 2018, Opel a anunțat că peste 100.000 de modele Crossland și CrossLand X au fost comercializate.
Începând cu anul 2024, Opel Crossland nu se mai fabrică, el fiind înlocuit de alt model din gama Opel.
- Este Opel Crossland o mașină fiabilă? Crossland s-a clasat pe locul 7 din 75 de mașini la fiabilitate.
- Există Opel Crossland 4×4? Din păcate, Crossland nu are tracțiune integrală, momentan.
- Este Opel Crossland o mașină sigură? Opel Crossland a obținut cinci stele la testele de siguranță Euroncap din 2017. Modelul testat fiind Opel/Vauxhall Crossland X 1.2 ‘Edition’, LHD.
- Ce greutate are Opel Crossland? Opel Crossland poate cântări între 1163 și 1319 kilograme în funcție de configurație.
Probleme semnalate Opel CrossLand X și CrossLand
- Probleme cu frâna de mână.
- Probleme cu cutia de viteze automată.
- Probleme cu ambreiajul.
- Probleme cu pompa de combustibil. Nu este strânsă bine și pot apărea pierderi de combustibil.
- Probleme cu senzorul Lambda.
- Probleme cu funcționarea sistemului de infotainment/navigația.
- Scurgeri pe la garniturile geamurilor.
- Probleme cu direcția.
- Defecțiune a indicatorului de combustibil. Nu arată corect nivelul de combustibil.
Consum Opel Crossland X și CrossLand
- 1.2 81 CP – Consum 5.2 l
- 1.2 83 CP – Consum 5.1 l
- 1.2 110 CP – Consum 4.9 l
- 1.2 130 CP – Consum 5.1 l
- 1.5d 102 CP – Consum 4 l
- 1.5d 120 CP – Consum 4 l
- 1.2i 83 CP – Consum 6.1 l
- 1.2i Turbo 110 CP – Consum 6.1 l
- 1.2i turbo 130 CP – Consum 6 l
- 1.5d 110 CP – Consum 4.8 l
- 1.5d 120 CP – Consum 5.2 l
Motoare populare/recomandate Opel Crossland X și CrossLand
- 1.2 110 CP
- 1.2 130 CP
Motoare populare în Europa și România ale Opel Crossland și problemele lor.
1.2 Puretech Opel Crossland
- Probleme cu cureaua de distribuție.
- Presiune scăzută a uleiului.
- Necesită ulei exact.
- Defecțiuni ale turbocompresorului.
- Defecțiuni ale bujiilor.
- Garnitură de cap suflată.
- Defecțiuni ale centurii de accesorii.
Producător | Opel |
Dată începere producție: | 2017 |
Țări asamblare: | Spania |
Clasă: | Suv Subcompact |
Modele: | Crossland și Crossland X. |
PRO:
- Preț optim de achiziție.
- Portbagaj spațios.
- Consum de combustibil decent.
- Design plăcut atât la interior căt și la exterior.
Contra:
- Anumiți utilizatori se așteptau la un grad de confort mai ridicat.
Probleme, în funcție de model:
S-au raportat probleme legate de: zgomote și vibrații de la motor, schimbarea vitezelor cu dificultate, scurgeri de combustibil.
Date tehnice și modele:
Opel Crossland (facelift 2020)
2020 – SUV
Putere : de la 83 la 130 CP | Dimensiuni: 4217 x 1605 mm
Opel Crossland X
2017 – 2020 SUV
Putere : de la 81 la 130 CP | Dimensiuni: 4212 x 1765 x 1605 mm
sursă date: auto-data.net
Consum:
Consumul variază în funcție de an/capacitatea motorului/numărul de cai putere. Consumul mixt de combustibil în condiții normale de mers, la 100 de km este de: Motorul de 1.5 diesel cu 102 cai putere are un consum mixt de 4 litri la 100 km.
Competitori și Alternative:
- Pugeot 2008
- Citroen C4 Cactus
- Ford Ecosport
- Fiat 500X
- Dacia Duster
- Volkswagen T-Cross
Pagina oficială ,click aici.
Galerie Foto Opel Crossland
Video – Prezentare Opel CrossLand X
Video – Prezentare Opel CrossLand
Este fiabilă dar nu super performantă ca mașină. Am ales acest model pentru că avea cel mai mic preț de achiziție pentru un Suv mic. Este totuși bine dotată și eficientă!
Nota 10 din toate punctele de vedere! 100% mulțumit de aceasta achizitie a unui Opel CrossLand!
Foarte mulțumit! Sunt la cel de-al doilea Crossland nou. Primul fiind schimbat din dorința de avea modelul restilizat, mi s-a părut mai “apetisant”. 😋 Recomand!
Vă recomand să nu cumpărați mașină nouă îninte de a verifica temeinic problemele de care sau plâns posesorii, rechemări și, testați mașina pe cel puțin 25 km. Mașina folosită, direct în atelier mecanic și la tinichigerie, altfel, o hoo.
Personal nu am vrut mașina, simplu: motor 3 cilindrii, turbină și multă electronică, toți au electronica trecută la probleme comune …
După ce am condus mașina, am și aflat multe despre ea:
nu este aerodinamică; bate vântul în mașină, cutia automată smucește; consumă foarte mult; este singura mașină, condusă, în care se simt toate micile denivelări ale străzilor; foarte rigidă, trepidații și vibrații; piese scumpe; vizibilitate slabă datorită stâlpilor față foarte lați: bord foarte lung: se simte viteza serios, soția la 50 km/h a strigat – mai încet; nu poți aproxima bine botul mașinii și te simți ca și cocoțat pe scaun; o senzație ciudată cel puțin la volan; volanul balansează foarte ușor la mici probleme în asfalt și direcție imprecisă; se încinge și miroase în habitaclu foarte tare undeva ceva la motor lângă tunelul cutiei de viteze în zona pedalei de accelerație și am căldură în mașină tot timpul deși nu vreau deloc; computerul de bord cu probleme la consumul instant și nu arată corect benzina din rezervor, de multe ori crește în loc să scadă; motorul mai sughiță (cade in turații) …
Probleme sunt mult mai multe, mașina a fost daună în Germania (am aflat după ce am cumpărato), ciudat, a trecut de RAR, adică am luat țeapă, cum se spune în popor, am fost înșelat. Opel Germania nu comunică cu Opel România, nu au date. Din 4 firme care verifică mașini doar carvertical a știut de daună, din păcate nu există nimic în plus decât data daunei, totale.
Nu ajungeam să iau țeapă dacă cei de la una din reprezentanțe (Opel) îmi dădeau mașină să fac test, am fost de mai multe ori și ce să vezi, nu aveau plăcuțe, parcul plin de diverse mașini noi și nu ai plăcuțe, hmm, și uite așa pa 13000 de euro, plus alții pe verificări pe la 3 ateliere auto plus reprezentanță plus piese, în câteva zile de la cumpărare a căzut și bateria … un domn tinichigiu a spus: e un gunoi! Și mare dreptate are, chiar am găsit gunoaie în aripa stângă față, ohh.
Doamne iartă-ne.