Info și istoric:
Opel Antara este un autoturism de tip Suv compact Crossover produs între ani 2006 și 2015 de către compania Opel parte a General Motors. Antara are la bază platforma Theta, anumite părți fiind împărțite cu Chevrolet Captiva. S-a comercializat doar în varianta cu cinci locuri și are un design exterior și interior diferit. În Marea Britanie s-a comercializat sub denumirea de Vauxall Antara iar în alte zone ca Holden Captiva, Captiva Maxx sau Daewoo Winstorm Maxx. Modelul a avut doar o generație dar a primit un facelift în 2010. Partea frontala a fost revizuită la fel ca farurile față și spate. Antara a primit motorizări pe benzină de 2.4 litri, 3.0 litri, 2.4 litri, 3.5 litri și 3.5 litri. Pe motorină regăsim motoare de 2.0 litri și 2.2 litri. Antara a primit de asemenea și o versiune Plug-in hybrid. Ca transmisie, Antara a primit manuală în șase rapoarte și automată în patru, cinci și șase rapoarte. Producția modelului s-a oprit în Martie 2015, succesorul lui Antara fiind Opel Grandland X care a fost lansat în Septembrie 2017.
Probleme semnalate Opel Antara 2006-2015 L07
- Probleme conductă servodirecție. Necesită reînlocuire.
- Probleme cu servodirecția.
- Uzura senzorilor ABS/ESP.
- Probleme cu DPF-ul la motorizările diesel. Se poate înfunda.
- Probleme cu închiderea centralizată.
- Probleme cu injectoarele la motorizările diesel.
- Probleme cu EGR-ul la motorizările diesel. Se poate înfunda.
- Defect clapetă accelerație.
- Lichidul de frână incorect poate provoca coroziune în unitatea hidraulică ABS, ducând la o supapă blocată și ducând la o frână mai lungă. Antara 2007-2010.
- Diferite probleme pe partea electrică.
- Uzura cutiei de viteze.
- Probleme cu sistemul de evacuare.
Producător | Opel |
Dată începere producție: | 2006 |
Țări asamblare: | Corea de Sud, Mexic, Rusia |
Clasă: | Suv Compact |
Modele: | Antara |
PRO:
Practic.
Fiabil și sigur.
Contra:
Lipsa spațiului interior și a confortului.
Probleme, în funcție de model:
S-au raportat probleme legate de: probleme electrice, probleme la motor, probleme la sistemul start-stop, cutia de transfer, probleme cu anumiți senzori.
Date tehnice și modele:
Opel Antara (facelift 2010)
2010 – 2016 SUV
Putere : de la 163 la 184 CP | Dimensiuni: 4596 x 1850 x 1761 mm
Opel Antara
2006 – 2010 SUV
Putere : de la 127 la 227 CP | Dimensiuni: 4575 x 1850 x 1704 mm
sursă date: auto-data.net
Consum:
Consumul variază în funcție de an/capacitatea motorului/numărul de cai putere. Consumul mixt de combustibil în condiții normale de mers, la 100 de km este de: Motorul de 2.0 litri CDTI de 127 cai putere are un consum mixt de 7.5 litri la 100 km.
Competitori și Alternative:
Seat Ateca
VW Tiguan
Nissan Qashqai
Renault Kadjar
Ford Puma
Skoda Kamiq
Kia Niro
Citroen C4 Cactus
Peugeot 3008
Pagina oficială ,click aici.
Galerie foto – Opel Antara
Prezentare video – Opel Antara
Lipsa spațiului interior și al confortului, o glumă. Dacă nici Antara nu are spațiu înseamnă a niciuna nu are spațiu (și îmi plac spațioasele). Lipsa confortului o pot afirma doar cei care nu au mers cu ea sau cei care au dat aceiași bani (aprox 35.ooo euro la vremea ei) pe o marca premium, mult mai mică, mai putin fiabila, mai putin performata ca motorizare și cu costuri de întreținere mult mai mari, dar care își vând iluzia ca (totuși) au făcut o alegere mai bună. Dar da, consumul e problema pe un CDTI, mai ales în optiunea automată și cu tracțiune 4×4. Un 10-12% este f mult, chiar și pentru mașinile din gama ei. Ma refer la cele cu diferențial blocabil, mod winter, asistent la coborâre… adică nu la păcăleli de oraș care arată pe dinafară a ce nu pot sa facă 😉
O masina robusta, foarte rezistenta la drumurile din Romania, probleme la indicator motorina(mai face figuri din cand in cand,ba e gol rezervorul ,ba indica corespunzator…).Detin o masina OPEL ANTARA 2.0 110 KW.Consum rezonabil, tinand cont ca este permanent 4×4, cam un 7,4 mixt(bineinteles in functie de modul de condus).Deci o masina buna,spatioasa,puternica si la un pret rezonabil.Recomand.