Ce probleme pot apărea la o mașină

Ultima actualizare la data de 20 iunie 2024

Probleme generale care pot apărea la orice mașină.

Fiecare șofer se confruntă ocazional cu probleme la mașină. Este important să nu ignori aceste probleme pentru a evita reparațiile costisitoare și pentru a asigura siguranța pe drum. Iată o listă cu cele mai comune probleme la mașinile noi dar și vechi.

Lumini de avertizare – Apar atunci când senzorii detectează o eroare. Există aproximativ 200 de coduri de avertizare. Există aproximativ 200 de coduri de eroare așa că este nevoie de un profesionist pentru a afla ce fel de problemă are mașina dvs.

Motor care scârțâie/funcționează necorespunzător – O problemă frecventă cauzată de o amestecare incorectă a aerului și combustibilului.

Volan care tremură – Problemă cauzată de componentele suspensiei sau rulmenții roților deteriorați.

Plăcuțe de frână uzate – Este necesară înlocuirea lor pentru a avea frâne efeciente în continuare.

Frâne care scârțâie – Zgomotele neobișnuite indică necesitatea de a înlocui frânele.

Anvelope plate – Cauzate de uzură normală sau înțepături.

Uzura neuniformă a anvelopelor – Indicativă pentru probleme de aliniere a suspensiei sau unghiul de fugă/geometria roților.

Consum mare de ulei – Necesită verificarea și schimbarea regulată a uleiului. Este posibil ca motorul să fie deteriorat fiind nevoie de schimbarea anumitor componente precum segmenți.

Alternator defect – Esențial pentru încărcarea bateriei și funcționarea electrică a mașinii. Dacă este defect nu mai încărcă bateria iar mașina nu poate funcționa. Este necesară reparația sau înlocuirea alternatorului.

Scurgeri ale radiatorului – Cauzate de coroziune sau lovituri, necesită înlocuirea radiatorului. Aceată problemă poate duce la supra-încălzirea motorului.

Probleme la pornirea motorului – Probleme cu solenoidul electric, demarorul sau motorul propriu-zis.

Fisuri/crăpături în parbriz – Pot compromite integritatea geamului. Este necesară înlocuirea sa pentru siguranță și vizibilitate bună.

Emisii/noxe excesive – Cauzate de defecțiuni în sistemul de emisii. Poate fi un senzor O2 defect, EGR, supapă EGR sau DPF cu probleme.

Scurgeri de combustibil – Pot apărea prin evaporare, necesită verificarea capacului de combustibil.

Senzori defectuoși – Probleme comune și costisitoare la înlocuire. Problemă ce apare mai des la mașinile de generație nouă ce au în dotarea lor o mulțime de senzori.

Probleme cu cutia de viteze – Necesită întreținere regulată pentru a evita reparațiile costisitoare. În special cutiile de viteze automate sunt mai predispuse la defecțiuni și necesită schimbarea uleiului conform specificațiilor tehnice.

Probleme electrice: difuzoare – Fire slăbite care pot fi reparate ușor.

Probleme electrice: lumini – Probleme de siguranță, necesită înlocuirea becurilor.

Baterie descărcată – Poate fi cauzată de alternator sau probleme în sistemul de încărcare.

Probleme minore – Zgârieturi, ștergătoare uzate sau defecte de vopsea.

Probleme cu geamurile – Geamurile electrice care nu se ridică complet. Geamurile se pot închide/deschide din senin. Este nevoie de înlocuirea sistemului de ridicare sau poate fi o problemă electrică a ECU.

Rugină – Probleme estetice sau structurale în funcție de localizarea ruginei. Apare dacă tabla este subțire, nu este tratată corespunzător anti-rugină. Rugina apare acolo unde a mai fost zgâriată mașina sau unde se acumulează noroi. Cele mai frecvente locuri unde apare rugina sunt: pragurile și aripile.

Consum ridicat combustibil – Necesită întreținerea sistemelor de motor. Poate fi cauzată de un ulei necorespunzător, segmenți uzați, injectoare uzate, senzori defecți, supapa egr defectă, depuneri de carbon pe galerie și supape la motoarele pe benzină, motoare uzate cu mulți kilometrii etc.

Supraincalzirea mașinii – Evitată prin întreținerea radiatorului și pompei de apă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *